ZUPA (minimum 4 porcje/ 1 porcja to 0,350ml)
• barszcz czerwony z lubczykiem i majerankiem 10zł
• zupa grzybowa z cukinią, makaronem łazankowym i rozmarynem 13zł
WYROBY MĄCZNE (minimum 4 porcje)
• pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. 14 zł
• pierogi z batatem i dynią 8szt. 19 zł
• pierogi ruskie z wędzonym boczkiem 8 szt. 14 zł
• uszka z grzybami 10 szt. 9zł
WYROBY Z KAPUSTY
• kapusta wigilijna z grzybami 1 kg/ 24 zł
• kapusta czerwona z jagodami na ciepło (idealna do kaczki) 1kg / 24zł
• gołąbki z kasza gryczaną i ziemniakami 170g (1szt.) 9,5 zł
• gołąbki z dorszem, selerem naciowym i ryżem 170g ( 1 szt. ) 15zł
• krokiet z kapustą i grzybami 140 g 1 szt. 6 zł (minimum 10szt)
• bigos staropolski 1 kg/ 34 zł
RYBY ( minimum 1 kg)
• sandacz w cieście ziołowym i pieprzem cytrynowym, pieczone warzywa korzeniowe
250g 28 zł
• ryba po grecku z warzywami korzennymi 100 g 8,5 zł
• karp w cieście z migdałami, kopytka z prażonym sezamem 250g/ 25 zł
SOSY
• sos grzybowy/ pieczarka, grzyby suszone – podgrzybek 100ml/ 12 zł
• sos czosnkowy 100ml/ 5 zł
ZIMNE PRZEKĄSKI/ SAŁATKI (minimum 1 kg)
• sałatka jarzynowa tradycyjna 100g/ 6 zł
• sałatka śledziowa 100g/ 7,5 zł
• galaretki drobiowe z warzywami 100g/ 8 zł
• schab z morelą pieczony w niskiej temperaturze macerowany w ziołach 100g/ 5,4zł
• karczek pieczony marynowany w zielonym pieprzu 100g/ 5,4 zł
• szynka wieprzowa gotowana, macerowana w zalewie z goździkami 100g/5,6 zł
• galantyna z kaczki z owocami (kaczka pieczona w całości) 1,8 kg/ szt. 65zł
Święta DELUXE
Zapomnij w tym roku o przygotowaniach kulinarnych na święta.
Odpocznij, poświęć więcej czasu rodzinie i szukaniu świątecznych prezentów.
W tym roku nasza oferta świąteczna obejmuje dania wigilijne serwowane na porcelanie wraz z dekoracją i dowozem do państwa w dniu świąt (24.12.2019 w godzinach 8:00-12:00).
MENU
I.
Barszcz czerwony, uszka
krokiet z kapusta i grzybami
mix pierogów 3 rodzaje ( 2 szt./ os.)
II.
Sandacz filet, pęczotto z grzybami, pieczony burak
Karp dzwonka soute
IV.
Bufet zimny na półmiskach
- półmisek mięs 5 rodzajów
- pasztet wieprzowy z żurawiną
- galantyna z kaczki z owocami
- sałatka 2 rodzaje
- pieczywo własnego wypieku 2 rodzaje
- galaretki drobiowe
- łosoś marynowany z koprem
- humus z suszonymi pomidorami
- paszteciki francuskie z warzywami
- dorsz z warzywami po grecku
Dodatkowo polecamy deser podawany w słoiczku, który zaskoczy wszystkich gości.
Panna cotta z przyprawami korzennymi i mango 15zł
ZASADY:
1. Płatność – przedpłata 100zł w restauracji, reszta w dniu odbioru
2. Przy odbiorze dań dostajecie państwo również listę z wartością zastawy stołowej w razie uszkodzenia.
3. Wszystkie dania dostarczone do państwa będą szczelnie zapakowane do odgrzania.
4. Bufet zimny podany na porcelanie z dekoracją - gotowe do wystawienia na stół.
5. Rezerwacja do 16.12.2019 (bufet na minimum 10 osób) koszt 1200zł
6. Zastawę zwracają państwo do hotelu po świętach do 31.12.2019
Informacyjnie
1. Minimum zamówienie dotyczy jednej pozycji menu
2. Tylko odbiór osobisty 22.12 w godzinach 10-20:00, 23.12 1 godzinach 10-20:00
3. Naczynia jednorazowe typu vacum 1,10 zł / szt.
4. Ryby możemy dostarczyć usmażone lub surowe/ prosimy o informacje przy zamówieniu.
5. Zamówienia przyjmujemy do soboty 21.12.2019 do godz. 17:00