



Hotel JAKUBUS to miejsce gdzie natura łączy się z nowoczesnością,
gdzie spokój i cisza inspirują do działania, gdzie komfort odpoczynku konkuruje tylko z różnorodnością atrakcji.
JAKUBUS to nowy koncept, który łączy w sobie miejsce organizacji międzynarodowych zawodów jeździeckich, bazę konferencyjną oraz doskonałą lokalizację do organizowania dużych imprez plenerowych.
Stanowisko: Szef kuchni
Bezpośredni przełożony: Z-ca dyrektora hotelu
Cel stanowiska: Prowadzenie, nadzór i organizacja zaplecza gastronomicznego w hotelu
Opis stanowiska: Pracownik tego działu odpowiada za organizacje pracy całego zespołu kuchni. Przygotowanie menu do kalkulacji , tworzenie grafików podległego personelu.
Odpowiada za jakość serwowanych posiłków , wygląd oraz tworzenie kart menu jak i szkolenia personelu w zakresie menu, zasad przestrzegania HACCP.
Decyduje i buduje schemat pracowników i zespół pracowników.
Odpowiada za organizacje stref gastronomicznych podczas zawodów i imprez zorganizowanych.
Bierze udział w doborze sprzętu gastronomicznego.
Zakres obowiązków:
• Kalkulacja menu
• Prowadzenie receptur i technik przygotowania potraw
• Tworzenie kart menu oraz produktów sprzedażowych firmy
• Wdrażanie zasad HACCP
• Kontrola nad prawidłowym przebiegiem dokumentów ( rw, mm, faktury, korekty)
• Zamówienia sprzętu gastronomicznego
• Budowanie grafików dla podległego personelu
• Premiowanie personelu
• Planowanie planu urlopów podległego personelu
• Wdrażanie jakości serwowanego menu w restauracji oraz podczas imprez zorganizowanych
• Organizowanie stanowisk pracy w części produkcyjnej
• Składowanie i magazynowanie surowców
• Zamówienia towaru pod imprezy , menu
• Zamówienia środków czystości oraz ubioru roboczego dla pracowników
• Współpraca z dostawcami , wybór – negocjacje cen
• Nadzorowanie procesów produkcyjnych i technologicznych
• Nadzór oraz wprowadzanie zasad przy inwentaryzacjach
• Kontrola i ewidencja pracowniczych książeczek pracy
• Ustalenia zakresów obowiązków na poszczególnych stanowiskach
• Sporządzanie inwentaryzacji sprzętu
• Przestrzeganie dyscypliny pracy
• Przestrzeganie zasad higieny osobistej
• Dbanie o ład i porządek całego obiektu , magazynów oraz pomieszczeń gastronomicznych
• Wykonywanie obowiązków służbowych zgodnie z obowiązującymi przepisami (Prawo Pracy, BHP, itp.)
• Znajomość obowiązujących w firmie procedur oraz wykonywanie obowiązków służbowych zgodnie z nimi
• Umiejętne oraz ostrożne obchodzenie się z powierzonym sprzętem, dbanie
o wykorzystywany majątek trwały firmy i jego prawidłowa eksploatacja
•Budowanie oferty wraz z działem sprzedaży , ścisła współpraca z działem promocji w budowaniu wizerunku menu oraz kreowania nowych dań jak i tworzenia portfolio ze zdjęciami podczas imprez zorganizowanych.
Oferujemy:
- Atrakcyjne wynagrodzenie
- Pracę w renomowanej i nowoczesnej firmie o stabilnej sytuacji rynkowej
- Możliwość rozwoju zawodowego i awansu
- Szkolenia specjalistyczne oraz dostęp do najnowocześniejszej techniki i wiedzy
- Prywatny pakiet medyczny
- Przyjazne środowisko pracy, otwartość pracodawcy na pomysły
Osoby zainteresowane prosimy o wysłanie aplikacji do 15.05.2018
z dopiskiem w temacie „kucharz” na adres:
rekrutacja@jakubus.pl
Prosimy o dołączenie klauzuli zawierającej zgodę na przetwarzanie danych osobowych.
Informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami.