+48 728 546 001 jakubus@jakubus.pl

Praca

dworek Jakubowice historia

Hotel JAKUBUS to miejsce gdzie natura łączy się z nowoczesnością,
gdzie spokój i cisza inspirują do działania, gdzie komfort odpoczynku konkuruje tylko z różnorodnością atrakcji.

JAKUBUS to nowy koncept, który łączy w sobie miejsce organizacji międzynarodowych zawodów jeździeckich, bazę konferencyjną oraz doskonałą lokalizację do organizowania dużych imprez plenerowych.

Stanowisko: Szef kuchni

 Bezpośredni przełożony:  Z-ca dyrektora hotelu

 Cel stanowiska: Prowadzenie, nadzór i organizacja zaplecza gastronomicznego w hotelu

Opis stanowiska: Pracownik tego działu odpowiada za organizacje pracy całego zespołu kuchni. Przygotowanie menu do kalkulacji , tworzenie grafików podległego personelu.

Odpowiada za  jakość serwowanych posiłków , wygląd oraz tworzenie kart menu jak i szkolenia personelu w zakresie menu, zasad przestrzegania HACCP.

Decyduje i buduje schemat pracowników i zespół pracowników.

Odpowiada za organizacje stref  gastronomicznych podczas zawodów i imprez zorganizowanych.

Bierze udział w doborze sprzętu gastronomicznego.

 Zakres obowiązków:

• Kalkulacja menu

• Prowadzenie receptur i technik przygotowania potraw

• Tworzenie kart menu oraz produktów sprzedażowych firmy

• Wdrażanie zasad HACCP

• Kontrola nad prawidłowym przebiegiem dokumentów ( rw, mm, faktury, korekty)

• Zamówienia sprzętu gastronomicznego

• Budowanie grafików dla podległego personelu

• Premiowanie personelu

• Planowanie planu urlopów podległego personelu

• Wdrażanie jakości serwowanego menu w restauracji  oraz podczas imprez zorganizowanych

• Organizowanie stanowisk pracy w części produkcyjnej

• Składowanie i magazynowanie surowców

• Zamówienia towaru  pod imprezy , menu

• Zamówienia środków czystości oraz ubioru roboczego dla pracowników

• Współpraca z dostawcami , wybór – negocjacje cen

• Nadzorowanie procesów produkcyjnych i technologicznych

• Nadzór oraz wprowadzanie zasad przy inwentaryzacjach

• Kontrola i ewidencja pracowniczych książeczek pracy

• Ustalenia zakresów obowiązków na poszczególnych stanowiskach

• Sporządzanie inwentaryzacji sprzętu

• Przestrzeganie dyscypliny pracy

• Przestrzeganie zasad higieny osobistej

• Dbanie o ład i porządek całego obiektu , magazynów oraz pomieszczeń gastronomicznych

• Wykonywanie obowiązków służbowych zgodnie z obowiązującymi przepisami (Prawo Pracy, BHP, itp.)

• Znajomość obowiązujących w firmie procedur oraz wykonywanie obowiązków służbowych zgodnie z nimi

• Umiejętne oraz ostrożne obchodzenie się z powierzonym sprzętem, dbanie
o wykorzystywany majątek trwały firmy i jego prawidłowa eksploatacja

•Budowanie oferty wraz z działem sprzedaży , ścisła współpraca z działem promocji w budowaniu wizerunku menu oraz kreowania nowych dań jak i tworzenia portfolio ze zdjęciami podczas imprez zorganizowanych.

Oferujemy:

  • Atrakcyjne wynagrodzenie
  • Pracę w renomowanej i nowoczesnej firmie o stabilnej sytuacji rynkowej
  • Możliwość rozwoju zawodowego i awansu
  • Szkolenia specjalistyczne oraz dostęp do najnowocześniejszej techniki i wiedzy
  • Prywatny pakiet medyczny
  • Przyjazne środowisko pracy, otwartość pracodawcy na pomysły

 Osoby zainteresowane prosimy o wysłanie aplikacji do 15.05.2018
z dopiskiem w temacie „kucharz” na adres:

rekrutacja@jakubus.pl

 

 

Prosimy o dołączenie klauzuli zawierającej zgodę na przetwarzanie danych osobowych.

Informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami.

Akceptuję
'Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej jak je wyłączyć.'
EnglishGermanPolishRussian