Autorska kuchnia Szefa Kuchni Hotelu JAKUBUS*** Marcina Bielca, opracowana we współpracy z Jarosławem Sobolewskim inspirowana jest naturalnymi i regionalnymi produktami. Bogactwo naszego regionu oraz tradycje kulinarne związane z historią okolic Pałacu w Jakubowicach stwarzają niepowtarzalne okazje do unikalnych i niezapomnianych doznań kulinarnych tj. Rybna Jakubowicka czy kaczka.
Kuchnia regionalna na wyciągnięcie ręki
Sezonowe owoce i warzywa to dla naszych Kucharzy prawdziwa inspiracja do tworzenia dla Państwa niepowtarzalnych dzieł kulinarnej sztuki kuchni regionalnej. Sezonowe potrawy zmieniają się wraz z dostępnością świeżych produktów, dzięki czemu a'la carte menu potrafi zaskoczyć nawet stałych bywalców. Klasyczne potrawy serwujemy w nowoczesnej, często niepowtarzalnej odsłonie. Ich wyjątkowa forma i niespotykany smak spowodują, że będą Państwo pragnęli do nas powrócić, by poznać naszą ofertę w całości. Jeśli więc tęsknią Państwo za prawdziwą kuchnią regionalną, pełną smaków i zapachów, to gorąco zapraszamy do naszej restauracji!
Sekret smaku kuchni naturalnej
Aby nasi goście mogli rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem naszej kuchni naturalnej, musi być spełnione kilka warunków. Do przygotowywania potraw wykorzystujemy zioła i przyprawy z naszego przypałacowego bio-ogródka oraz specjalnie wyselekcjonowane składniki lokalnych dostawców, które cechuje najwyższa jakość. Do przygotowania dań wykorzystujemy zarówno metody tradycyjne, jak i najnowsze techniki kulinarne. Połączenie tych wszystkich rzeczy daje naszym gościom bogactwo smaków, będących prawdziwą ucztą dla podniebienia.