Hotel Jakubus, Wilków
Tło bannera

Kuchnia

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu

Kuchnia hotelu Jakubus*** Nasza kuchnia to prawdziwa uczta dla podniebienia

Autorska kuchnia Szefa Kuchni Hotelu JAKUBUS*** Marcina Bielca, opracowana we współpracy z Jarosławem Sobolewskim i Filipem Tyburskim, inspirowana jest naturalnymi i regionalnymi produktami.

Bogactwo naszego regionu oraz tradycje kulinarne związane z historią okolic Pałacu w Jakubowicach stwarzają niepowtarzalne okazje do unikalnych i niezapomnianych doznań kulinarnych tj Rybna Jakubowicka czy Kaczka.

Sezonowe owoce i warzywa to dla naszych Kucharzy prawdziwa inspiracja do tworzenia dla Państwa niepowtarzalnych dzieł kulinarnej sztuki. Sezonowe potrawy zmieniają się wraz z dostępnością świeżych produktów, dzięki czemu a'la carte menu potrafi zaskoczyć nawet stałych bywalców. Klasyczne potrawy serwujemy w nowoczesnej, często niepowtarzalnej. Ich wyjątkowa forma i niespotykany smak spowodują, że będą Państwo pragnęli do nas powrócić,  by poznać naszą ofertę w całości.

W naszej kuchni wykorzystujemy zioła i przyprawy z naszego przypałacowego bio-ogródka oraz specjalnie wyselekcjonowane składniki lokalnych dostawców, które cechuje najwyższa jakość. Do przygotowania potraw wykorzystujemy zarówno metody tradycyjne, jak i najnowsze techniki kulinarne.

Nasi Kucharze

Marcin Bielec

Szef Kuchni / Wicedyrektor Hotelu

Wszystko zaczęło się 16 lat temu kiedy to po raz pierwszy miał kontakt z kuchnią

Doświadczenie zdobywał w renomowanych i odznaczanych przewodnikiem restauracjach i hotelach w m.in. w Anglii, Szkocji, Norwegii, Niemczech i Azji. Organizator targów i pokazów gastronomicznych w Polsce i na świecie między innymi Polagra food Polska, Gruene Woche Niemcy. Człowiek o wielkim zaangażowaniu i sile przebicia. We współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Agencją Rynku Rolnego oraz firmą Upemi prowadził polską restaurację na największych światowych targach w Azji – Shanghai Expo 2010, promując polską tradycję kulinarną i produkty spożywcze.

Członek Europejskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni Euro-Toques. Współtwórca wizji Hotelu Jakubus, w którym od 7 lat pełni funkcję Szefa Kuchni, a od roku także zastępcy dyrektora hotelu. Jest współtwórcą trzech rekordów, które zostały wpisane do  światowej Księgi Rekordów Guinessa.

Zarówno prywatnie, jak i zawodowo, najbardziej ceni u ludzi zaangażowanie i chęć współpracy, powtarzając zespół to cały sukces firmy. Pasjonuje go współczesna koncepcja odżywiania oraz możliwość wspierania produktów małych, polskich rzemieślników. Stawia na ciągły rozwój kariery zawodowej, nieustannie szukając nowych wyzwań i partnerów do współpracy. Jego specjalnością są dania kuchni polskiej, tworzone w nowoczesnym, „swobodnym” wydaniu.

 

Doświadczenie:

  • Szef Kuchni; 
  • Restauracja 

Kursy i osiągnięcia:

  • Członek Europejskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni Euro-Toque
  • Organizator targów i pokazów gastronomicznych w Polsce i na świecie między innymi Polagra food Polska, Gruene Woche Niemcy
  • współtwórcą trzech rekordów, które zostały wpisane do  światowej Księgi Rekordów Guinessa.

Jarosław Sobolewski

Zastępca Szefa Kuchni

Szef Kuchni, od 17 lat gotujący na profesjonalnym poziomie zdobywca tytułu mistrzowskiego w zawodzie kucharz, Były szef kuchni w renomowanej restauracji Aroma, z-ca szefa kuchni restauracji Spichlerz i kilku innych renomowanych obiektów hotelowych. Wybitny kucharz, specjalista formy sous-vide oraz kuchni staropolskiej i włoskiej. Doświadczony Szef Kuchni z olbrzymim doświadczeniem w obsłudze dużych wesel i imprez okolicznościowych a także dużych eventów. Jarosław to pasjonat smacznego i jednocześnie zdrowego jedzenia.

W swojej długoletniej karierze współpracował z największymi markami, wykształcił wielu cenionych kucharzy, a także jest organizatorem ogólnopolskiego konkursu kulinarnego.

Doświadczenie:

  • Executive Chef; w: Aroma Stone Hotel - Spa - Centrum Konferencyjne
  •  

Kursy i osiągnięcia

 

 

 

Filip Tyburski

Szefa Działu Restauracja

Swoją przygodę w kuchni rozpoczynał w trójmiejskich restauracjach. Były szef kuchni restauracji Mariaszek w Gdyni i Hotelu Aroma Stone w Sycowie. Młody, ambitny i pełen energii Chef, dążący krok po kroku do wyznaczanych przez siebie celów. Miłośnik kuchni nowoczesnej a zarazem nieprzekombinowanej, w której to smak odgrywa główną rolę.

Doświadczenie:

  •  

Kursy i osiągnięcia:

  •  

Oferty specjalne Pakiety pobytowe i promocje

Jakubowice 36
46-113 Wilków, Polska

mobile nav bg
Zobacz na mapie
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter i bądź na bieżąco z naszymi promocjami i ofertami specjalnymi.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij