Wierzymy, że najlepsze chwile to te spędzone na wsi, razem przy stole – momenty, które napełniają nas ciepłem, spokojem i radością. Jakubus | kuchnia i bar to miejsce, które łączy wiejski comfort food z inspiracjami z najlepszych restauracji. Podstawą naszej kuchni są świeże, sezonowe i lokalne produkty – zgodnie z zasadą prosto z pola i ogrodu na stół! Dlatego część dostaw trafia do nas bezpośrednio z naszego gospodarstwa Attis i ogrodu lub od regionalnych dostawców. To wszystko łączymy z autorskimi drinkami i winem od polskich rzemieślników!
GDZIE NAS ZNAJDZIECIE
W dolinie rzeki Widawa, pośród pastwisk, łąk i stawów, tuż obok pól naszego gospodarstwa i stadniny, położony jest Hotel Jakubus w Jakubowicach koło Namysłowa. To wyjątkowa przestrzeń stworzona z myślą o przebywaniu blisko natury.Choć Jakubus | kuchnia i bar zlokalizowane są we wnętrzach neoklasycystycznego pałacu, to postawiliśmy na ponadczasowy design i nowoczesny styl. Rozsiądź się wygodnie na skórzanych kanapach lub zarezerwuj stolik z widokiem na park – liczy się Twoja swoboda i przytulna atmosfera. Latem wybierz miejsce na osłoniętym tarasie lub usiądź wśród zieleni, przy stołach w naszym ogrodzie. Zimą otulimy cię nastrojową muzyką, w letnie dni ukoi śpiew ptaków..
NASZ ZESPÓŁ
Jakubus to marka rodzinna. Cieszymy się, gdy nasz zespół podziela ważne dla nas wartości – szacunek do innych, pasja działania i usługiwania oraz chęć kreowania otaczającej nas rzeczywistości. Lubimy rozpieszczać naszych Gości, bo rozumiemy, że liczą się te proste przyjemności zamienione w wyjątkowe chwile! Jako zespół w większości wywodzimy się z lokalnej społeczności – dlatego daj nam chwilę więcej.. dokładamy wszelkich starań, by sprostać najwyższym standardom! :-)
Ojcem założycielem konceptu kulinarnego w Jakubusie jest Executive Chef i V-ce dyrektor hotelu – Marcin Bielec. Od lat osobiście nadzoruje i szkolni najlepszych kucharzy Jakubusa oraz odpowiada za rozwój całego obszaru gastronomii. Na przestrzeni lat, sprawdził się jako niezawodny kreator wielu wyjątkowych imprez – od unikalnych wesel, stref VIP, kolacji degustacyjnych, po duże eventy na 3000 osób.
MARCIN BIELEC
Szef Kuchni / Wicedyrektor Hotelu
W branży od 20 lat. Doświadczenie zdobywał w renomowanych i odznaczanych przewodnikiem restauracjach i hotelach w m.in. w Anglii, Szkocji, Norwegii, Niemczech i Azji. Organizator targów i pokazów gastronomicznych w Polsce i na świecie między innymi Polagra food Polska, Gruene Woche Niemcy. Człowiek o wielkim zaangażowaniu i sile przebicia. We współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Agencją Rynku Rolnego oraz firmą Upemi prowadził polską restaurację na największych światowych targach w Azji – Shanghai Expo 2010, promując polską tradycję kulinarną i produkty spożywcze.
Członek Europejskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni Euro-Toques. Współtwórca wizji Hotelu Jakubus, w którym od 7 lat pełni funkcję Szefa Kuchni oraz funkcję zastępcy dyrektora hotelu. Jest współtwórcą trzech rekordów, które zostały wpisane do światowej Księgi Rekordów Guinessa. Zarówno prywatnie, jak i zawodowo, najbardziej ceni u ludzi zaangażowanie i chęć współpracy, powtarzając zespół to cały sukces firmy. Pasjonuje go współczesna koncepcja odżywiania oraz możliwość wspierania produktów małych, polskich rzemieślników. Stawia na ciągły rozwój kariery zawodowej, nieustannie szukając nowych wyzwań i partnerów do współpracy. Jego specjalnością są dania kuchni polskiej, tworzone w nowoczesnym, „swobodnym” wydaniu.
OD ŚWIĘTA I NA CODZIEŃ
Nasza filozofia zawiera się w słowach #JakubusDay&Night
Dni w Jakubusie wypełnione są czasem spędzonym w ogrodzie, na łąkach, nad wodą. Poczuj trawę pod stopami, wsłuchaj się w ciszę, połóż się w cieniu rozłożystych drzew. Spędźcie z przyjaciółmi długie godziny razem przy stole – niezależnie czy jest to babskie spotkanie, wypad ze znajomymi czy niedzielny obiad. Wieczorem nasze przestrzenie wypełniają się przyjemną muzyką i nastrojowym światłem. Śmiej się głośno, upajaj atmosferą i celebruj wyjątkowe chwile z najbliższymi. Zorganizujemy dla Was:
- Obiady urodzinowe i przyjęcia jubileuszowe
- Celebracje ważnych wydarzeń
- Panieńskie, babskie wypady czy bociankowe
- Zaręczyny i przyjęcia zaręczynowe
- Roczki, imprezy dla dzieci
- Degustacje, cateringi i live-cooking
- Garden party, Beach Party, AperolSPA Party
NAKARMIMY BIZNES
Kuchnia Jakubusa to miejsce, gdzie natura łączy się z nowoczesnością.. to także idealne miejsce na budowanie znaczących relacji w biznesie. Dzięki wspólnym chwilom przy stole, docenimy i podziękujemy naszym współpracownikom i partnerom biznesowym, za wkład, który wnoszą w nasz biznes. Mamy swoje sposoby, by zbudować odpowiedni #teamspirit. Przygotowaliśmy dla Was specjalne pakiety menu, które pomogą dostosować każde wydarzenie do waszego budżetu. Zorganizujemy dla Was:
- Szybkie lunche biznesowe
- Ogniska, grille, garden party
- Kolacje biznesowe i jubileuszow
- Spotkania wigilijne oraz Christmas Party
- Kolacje celebrujące sukcesy firmy
- Cateringi świąteczne i bankiety
- Integracje, atrakcje i zabawy
TEMATYCZNE KOLACJE I WYDARZENIA SPECJALNE
Wierzymy, że nasze dania obudzą w Was najlepsze skojarzenia. Niezależnie czy jest to garden party, obiad świąteczny, kolacja degustacyjna czy walentynkowa kolacja obudzimy w Was wszystkie zmysły. Nasze dania będą obłędnie aromatyczne i niezmiennie pyszne – a charakteru dodadzą unikatowe dekoracje, przygotowane na ten wieczór. Zajrzyj na nasze media społecznościowe - tam znajdziesz informacje o zbliżających się wydarzeniach specjalnych.
Jesteśmy ludźmi od zadań specjalnych! Niezależnie czy zdecydujesz się na romantyczny spacer po parku, piknik na plaży przy zachodzącym słońcu lub przejażdżkę bryczką wśród okolicznych lasów, trudno wyobrazić sobie ten moment bez romantycznej kolacji.. Zadbamy o każdy aspekt – wykwintne menu, piękną dekorację stołu, bukiet kwiatów i pierścionek – który pojawi się we właściwym momencie.. O czym pamiętać? O dobrym nastroju – resztę ogarniemy sami! Atut na przyszłość – nie trzeba martwić się o rocznicowe kolacje..